Η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ελέγχει τις γνώσεις των μεταναστών στην αγγλική γλώσσα προτού τους δώσει κοινωνικά επιδόματα

uk

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα ελέγχουν τις γνώσεις των μεταναστών στην αγγλική γλώσσα, ενώ θα εξετάζουν και τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει για να βρουν εργασία προτού ζητήσουν να λάβουν κοινωνικά επιδόματα.

Η ανακοίνωση γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών όσον αφορά τα κοινωνικά επιδόματα, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα αρχίσουν να συρρέουν στη Βρετανία Βούλγαροι και Ρουμάνοι από τον Ιανουάριο, οπότε αίρονται οι περιορισμοί που τους έχουν επιβληθεί για να εργάζονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η βρετανική κοινή γνώμη έχει δίκιο να επισημαίνει ότι οι μετανάστες θα πρέπει να συνεισφέρουν στη χώρα και όχι να έρχονται εδώ εξαιτίας του ελκυστικού μας συστήματος παροχής κοινωνικών επιδομάτων», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

Το «ενισχυμένο» τεστ, που θα πρέπει να περνούν οι μετανάστες και το οποίο έχει ήδη διανεμηθεί στα κέντρα εύρεσης εργασίας στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκοτία, θα διασφαλίζει ότι «έχουμε ένα δίκαιο σύστημα», πρόσθεσε ο Σμιθ.

Εξάλλου ο βρετανός υπουργός υπογράμμισε ότι είναι «ένα κρίσιμο μέρος του μακροπρόθεσμου σχεδίου μας να διασφαλίσουμε την οικονομία της Βρετανίας».

Για πρώτη φορά οι μετανάστες θα πρέπει να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει για να βρουν εργασία προτού μεταναστεύσουν στη Βρετανία και με το αν οι γλωσσικές τους ικανότητες ενδέχεται να αποτελέσουν εμπόδιο στην εργασία τους.

Επιπλέον ένα «έξυπνο ηλεκτρονικό σύστημα» θα διασφαλίζει ότι οι ερωτήσεις ταιριάζουν σε κάθε άνθρωπο χωριστά, επεσήμανε η βρετανική κυβέρνηση.

Οι μετανάστες θα πρέπει να δίνουν λεπτομερείς απαντήσεις και επιπλέον στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχουν δεσμούς με τη Βρετανία και ότι αναζητούν εργασία, προτού μπορέσουν να ζητήσουν να λάβουν κοινωνικά επιδόματα.

Πηγή: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Advertisements

About garddam

Δημοσιογραφικό Ενημερωτικό Portal
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s